NOUTĂȚI NEUROLOGIE

Inhibitorul BTK , fenebrutinib, a redus semnificativ leziunile cerebrale la persoanele cu forme recurente de scleroză multiplă

Inhibitorul BTK de la Roche, fenebrutinib, a redus semnificativ leziunile cerebrale la persoanele cu forme recurente de scleroză multiplă

 

  • Fenebrutinib este un inhibitor de investigație, puternic și foarte selectiv al tirozin kinazei Bruton (BTK) oral, singurul inhibitor reversibil al BTK aflat în prezent în studiile de fază III privind scleroza multiplă (SM).
  • Studiul de fază II și-a îndeplinit obiectivele primare și secundare prin reducerea numărului total de noi leziuni cerebrale T1 care intensifică gadoliniu și reducerea semnificativă a numărului total de leziuni cerebrale T2 noi sau în creștere, comparativ cu placebo.
  • Profilul de siguranță al fenebrutinib a fost în concordanță cu studiile clinice anterioare și în curs la peste 2.400 de persoane până în prezent.

17 mai 2023 - Roche a anunțat rezultate pozitive ale studiului de fază II FENopta care evaluează investigaţional fenebrutinib pe cale orală la adulți cu forme recurente de scleroză multiplă (RMS). Studiul și-a îndeplinit obiectivele primare și secundare, arătând că fenebrutinib oral a redus semnificativ markerii imagisticii prin rezonanță magnetică (MRI) ai activității bolii SM în creier, comparativ cu placebo. În plus, datele preclinice au arătat că fenebrutinibul este puternic și foarte selectiv și este singurul inhibitor reversibil aflat în prezent în studiile de fază III pentru SM.

Mai multe detalii despre această ştire aici.

 

Ar mai putea fi de interes

Sunteți pe cale să părăsiți website-ul rocheplus.ro spre un alt website oferit ca resursă suplimentară. Roche nu este responsabil și nu deține controlul pentru conținutul acestor website-uri.