NOUTĂȚI NEUROLOGIE

 

Date noi după utilizarea timp de patru ani a medicamentului Evrysdi

 

Date noi după utilizarea timp de patru ani a medicamentului Evrysdi de la Roche consolidează eficacitatea și profilul de siguranță pe termen lung la unele dintre persoanele cele mai grav afectate cu atrofie musculară spinală (SMA) de tipurile 2 și 3

 

  • Datele din studiul pivot SUNFISH au arătat că creșterile funcției motorii observate în primul an au fost menținute până în al patrulea an, în timp ce rata generală a evenimentelor adverse a continuat să scadă.
  • Datele confirmă eficacitatea pe termen lung și profilul de siguranță al Evrysdi la o gamă largă de persoane cu SMA de tip 2 și non-ambulanți de tip 3.
  • Peste 8.500 de persoane – de la nou-născuți până la cei peste 60 de ani – au fost tratate cu Evrysdi, care este acum aprobat în peste 90 de țări din întreaga lume.

20 martie 2023 - Roche a anunțat noi date pe termen lung pentru Evrysdi® (risdiplam) la o gamă largă de persoane cu vârsta cuprinsă între 2 și 25 de ani cu atrofie musculară spinală (SMA) din studiul pivot SUNFISH. Datele confirmă că creșterile funcției motorii au fost susținute la patru ani și rata generală a evenimentelor adverse a continuat să scadă pe parcursul perioadei de 48 de luni, întărind eficacitatea și siguranța pe termen lung a Evrysdi.

Participanții au raportat, de asemenea, îmbunătățirea sau stabilizarea continuă atunci când efectuează în mod independent activități din viața de zi cu zi, cum ar fi mâncatul, băutul și ridicarea și mișcarea obiectelor. Datele au fost prezentate la Conferința clinică și științifică a Asociației Distrofiei Musculare (MDA), 19-22 martie 2023.

Mai multe detalii despre această ştire aici.

 

Ar mai putea fi de interes

Sunteți pe cale să părăsiți website-ul rocheplus.ro spre un alt website oferit ca resursă suplimentară. Roche nu este responsabil și nu deține controlul pentru conținutul acestor website-uri.