NOUTĂȚI OFTALMOLOGIE

Noile date Vabysmosugerează o uscare mai mare a retinei comparativ cu aflibercept în nAMD și DME

Noile date Vabysmo sugerează o uscare mai mare a retinei comparativ cu aflibercept în nAMD și DME

 

  • Analizele post-hoc din patru studii de fază III arată că Vabysmo a uscat lichidul retinian mai rapid, cu mai puține injecții în degenerescența maculară neovasculară sau „umedă” legată de vârstă (nAMD) și edem macular diabetic (DME)
  • Mai mulți pacienți cu nAMD trataţi cu Vabysmo au înregistrat absența lichidului retinian la 12 săptămâni într-o analiză post-hoc din studiile de fază III TENAYA și LUCERNE
  • Pacienții cu DME tratați cu Vabysmo au avut mai puține scurgeri ale vaselor de sânge în maculă la 16 săptămâni într-o analiză post-hoc din studiile de fază III YOSEMITE și RHINE

25 aprilie 2023 - Roche a anunțat că datele post-hoc indică faptul că tratamentul cu Vabysmo® (faricimab) a dus la o uscare mai mare și mai rapidă a lichidului retinian cu mai puține injecții în comparație cu aflibercept în degenerescența maculară neovasculară sau „umedă” legată de vârstă (nAMD). În edemul macular diabetic (DME), datele post-hoc sugerează că tratamentul cu Vabysmo a dus la o uscare mai rapidă cu mai puține injecții, precum și la o scurgere mai mică a vaselor de sânge în macula, centrul retinei, comparativ cu aflibercept. Studiile de faza III TENAYA și LUCERNE (nAMD) și YOSEMITE și RHINE (DME) au fost împărtășite la reuniunea anuală din 2023 a Asociației pentru Cercetare în Vedere și Oftalmologie (ARVO), care a avut loc în perioada 23-27 aprilie la New Orleans, Statele Unite.

Mai multe detalii despre această ştire aici.

▼Vabysmo (faricimab) face obiectul unei monitorizări suplimentare. Acest lucru va permite identificarea rapidă de noi informaţii referitoare la siguranţă. Profesioniștii din domeniul sănătăţii sunt rugaţi să raporteze orice reacţii adverse suspectate. Acest medicament se eliberează pe bază de prescripție medicală restrictivă. Evenimentele adverse se raportează la biroul local Roche pe adresa romania.drug_safety@roche.comtel 021-206 47 48 sau fax 037 200 32 90 și la Agenţia Naţională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România, adr@anm.ro.

Ar mai putea fi de interes

Sunteți pe cale să părăsiți website-ul rocheplus.ro spre un alt website oferit ca resursă suplimentară. Roche nu este responsabil și nu deține controlul pentru conținutul acestor website-uri.